Bloei en Le(e)v

Praktijk voor psychosociale hulpverlening 

Hoe werk ik?

De methode, waar ik mee werk, heet integratieve 
psychosociale therapie. Dat betekent dat ik verschillende methodes gebruik en hier uit kies, wat het beste bij jouw situatie past. Daarbij werk ik graag ervaringsgericht.  Voorbeelden van methodes, waaruit ik elementen gebruik zijn:

Transactionele Analyse
Beeldcommunicatie
Lichaamsgerichte therapie
Mindfulness
Motiverende gespreksvoering
Contextuele therapie
Relatietherapie
Enneagram
Cognitieve gedragstherapie
Psycho-educatie
Positieve Psychologie

Samen met jou ga ik op zoek naar de oorsprong van hetgeen je tegen aan loopt. Ik leer je bepaalde levensprincipes te begrijpen en houd er van om samen de puzzel te leggen. Het uitgangspunt vormt de drie verlangens waarmee ieder mens geboren wordt; vrijheid, relatie en leven. We werken aan het versterken van jouw veerkracht, je leert naar buiten te brengen wat er van binnen in je leeft, zelf te kiezen en je te verbinden met jezelf en de ander. Daarbij is het belangrijk dat het klikt tussen ons. Om deze reden ontvang je ons eerste gesprek vrijblijvend.


In het eerste gratis gesprek luister ik graag naar je en mag je kennismaken met mij en mijn manier van werken. Als je besluit dat je verder door mij bijgestaan wilt worden, gaan we in het volgende gesprek dieper in op hetgeen je bij geholpen wilt worden. Ook zal ik een aantal vragen met je doorwerken. We stellen een behandelplan op en omschrijven specifiek en meetbaar waar je aan wilt werken. Dan gaan we aan de slag. We zullen regelmatig stil staan en ons afvragen of we op de goede weg zijn bij het werken aan je hulpvraag. Het kan voorkomen dat we er achter komen dat de behandeldoelen aangepast moeten worden en we een andere richting in mogen slaan.


Samen gaan we zoeken naar de krachten, kwaliteiten en talenten, die in jou verborgen zijn, en werken met de in jou natuurlijke ingeweven wijsheid om te leven vanuit je hart en (weer) te gaan bloeien.

Ik werk samen met Marieke Brons persoonsgerichte therapie: www.mariekebronstherapie.nl
Bloei en Le(e)v; 
zie een nieuwe horizon gloren

Klik op deze link om contact op te nemen